Over Pakhuis1862

 

 

''Play is the highest form of research''
Albert Einstein

 

Pakhuis1862 produceert en verkoopt vintage en designproducten voor kinderen. Hierbij staan duurzaamheid, plezier en liefde voor design centraal. Kinderen hebben van nature een onderzoekende houding en leren spelenderwijs. Hierbij is het belangrijk dat het speelgoed spreekt tot de verbeelding. Onze design collectie sluit aan bij deze ontwikkelingsvisie.

VINTAGE KIDS

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Bij onze Vintage Kids Collectie wordt oud speelgoed en kindermeubelen door ons opgeknapt en klaargemaakt voor een tweede leven. Oude items zijn mooi, geven een nostalgisch gevoel en doen ons denken aan vroeger. Hoe mooi is het wanneer speelgoed en kindermeubelen van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven en het plezier eraan opnieuw kan worden beleefd. De oude en doorleefde uitstraling geeft karakter waardoor een oude melkwagen of lessenaar weer gezien mag worden en een pronkstuk wordt in uw interieur.

UPCYCLE COLLECTIE

In onze Upcycle Collectie worden oude en onbruikbare materialen omgetoverd tot iets waardevols. Bijvoorbeeld onze “Suitcases” die gemaakt zijn van oude reiskoffers. De oude koffers hebben een nieuwe functie gekregen en zijn verweven tot hippe kinderbankjes. Op die manier dragen we met zijn allen ook nog eens een steentje bij aan afvalreductie!

DESIGN COLLECTIE

Tevens ontwerpt Pakhuis1862 exclusief Design Speelgoed waar vormgeving centraal staat. Dit zorgt ervoor dat de items mogen worden gezien en vormen een eye-catcher in uw interieur. Tevens spreekt ons speelgoed tot de verbeelding en stimuleren het inlevingsvermogen van het kind. Ook bij onze designartikelen staat duurzaamheid centraal. Zoals onze ''Foodtruck'', die vervaardigd is uit hout en bewerkt wordt door een houtbewerker hier uit onze omgeving. De producten worden tevens in kleine hoeveelheden geproduceerd waardoor er weinig tot geen producten op voorraad overblijven die we weg moeten gooien. Zo zijn ook onze "nieuwe" producten verantwoord.